Regionální volby v Itálii po roce 2010 - komparace regionů Lombardia, Lazio a Campania - Benčatová, Kateřina; Vymětal, Petr; Ferrarová, Miroslava, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá regionální politikou v Itálii. Cílem práce je nalézt určité propojení mezi charakteristikou regionu, typem politických stran v něm, chováním voličů a výsledkem regionálních voleb ve třech vybraných regionech Itálie. Především práce analyzuje vliv socioekonomických ukazatelů na výsledky voleb ve vybraných regionech. Konkrétně se pak práce snaží odpovědět na otázku, do jaké míry mají socioekonomické ukazatele vliv na výsledky voleb ve vybraných, zdánlivě podobných regionech. Nejprve je v práci zakotven pojem regionální politická strana, popsán vývoj regionálních italských volebních zákonů a popsány regiony samotné. Dále jsou analyzovány volební programy kandidátů na hejtmana ve vybraných regionech. V poslední části práce je kladen důraz na zhodnocení výsledků voleb, jejich komparaci na úrovni třech vybraných regionů a na závěrečný vztah zkoumaných ukazatelů s volebními výsledky.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses