Vliv výše rozpočtových investic do školství na HDP a úroveň vzdělanosti - Konečný, Štěpán (2015)
Cílem této bakalářské práce je zjištění vlivu veřejných investic do školství na HDP a míru vzdělanosti u 12 vybraných zemí Evropského hospodářského prostoru v letech 1993 až 2012. K dosažení cílů je využito statistické metody lineární regresní analýzy a grafického srovnání vývojových trendů časových řad. V poslední části práce je pak představen teoretický vliv vzdělání na ekonomický vývoj státu. Je zde popsána teorie lidského kapitálu a pozitivní externality vzdělání.