Vliv výše rozpočtových investic do školství na HDP a úroveň vzdělanosti - Konečný, Štěpán; Stádník, Bohumil; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je zjištění vlivu veřejných investic do školství na HDP a míru vzdělanosti u 12 vybraných zemí Evropského hospodářského prostoru v letech 1993 až 2012. K dosažení cílů je využito statistické metody lineární regresní analýzy a grafického srovnání vývojových trendů časových řad. V poslední části práce je pak představen teoretický vliv vzdělání na ekonomický vývoj státu. Je zde popsána teorie lidského kapitálu a pozitivní externality vzdělání.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses