Analýza platebně-zajišťovacích instrumentů - Mašík, David (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním a analýzou trendů ve využití dokumentárního akreditivu a dokumentárního inkasa v rámci platebně-zajišťovacích instrumentů. První část se zabývá deskripcí stěžejních dokumentů figurujících v obou dokumentárních instrumentech. Druhá a třetí kapitola podrobně rozebírají specifika obou instrumentů z hlediska klienta a také banky. Poslední část práce se zabývá samotnými trendy a srovnáním obou instrumentů pomocí několika vybraných kritérií, jako je nákladovost či místní použitelnost obou instrumentů.