Analýza platebně-zajišťovacích instrumentů - Mašík, David; Schlossberger, Otakar, 1958-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním a analýzou trendů ve využití dokumentárního akreditivu a dokumentárního inkasa v rámci platebně-zajišťovacích instrumentů. První část se zabývá deskripcí stěžejních dokumentů figurujících v obou dokumentárních instrumentech. Druhá a třetí kapitola podrobně rozebírají specifika obou instrumentů z hlediska klienta a také banky. Poslední část práce se zabývá samotnými trendy a srovnáním obou instrumentů pomocí několika vybraných kritérií, jako je nákladovost či místní použitelnost obou instrumentů.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses