Rasové kvóty v brazilské diplomacii - Šonková, Kristýna (2015)
Tématem této práce je implementace rasových kvót v brazilské diplomacii. První teoretická část práce obecně představuje pojem veřejné diplomacie a fenomén afirmativní akce. Druhá část práce je kontextuální a zabývá se socioekonomickým profilem brazilské populace a veřejnou politikou Brazílie. Třetí a analytická část práce zkoumá implementaci rasových kvót na brazilské diplomatické akademii. Hlavním cílem práce je zjistit, zda je účelem rasových kvót posílit mezinárodní image Brazílie anebo zda se jednalo spíš o pragmatické rozhodnutí ve snaze otevřít v Africe prostor pro své ekonomické zájmy.