Rasové kvóty v brazilské diplomacii - Šonková, Kristýna; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Melounová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tématem této práce je implementace rasových kvót v brazilské diplomacii. První teoretická část práce obecně představuje pojem veřejné diplomacie a fenomén afirmativní akce. Druhá část práce je kontextuální a zabývá se socioekonomickým profilem brazilské populace a veřejnou politikou Brazílie. Třetí a analytická část práce zkoumá implementaci rasových kvót na brazilské diplomatické akademii. Hlavním cílem práce je zjistit, zda je účelem rasových kvót posílit mezinárodní image Brazílie anebo zda se jednalo spíš o pragmatické rozhodnutí ve snaze otevřít v Africe prostor pro své ekonomické zájmy.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses