FUNDAMENTÁLNA A TECHNICKÁ ANALÝZA MENOVÉHO PÁRU - Hrivnák, Ľubor; Pour, Jiří; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavným cieľom bakalárske práce na tému Fundamentálna a technická analýza menového páru je overenie (verifikácia) všeobecne uznávaných teórii, popisujúcich vývoj menového kurzu, s využitím empirických dát. Dôraz je kladený najmä na fundamentálnu teóriu parity kúpnej sily a vybrané indikátory technickej analýzy -- kĺzavé priemery, MACD a RSI. Práca je rozdelená do dvoch častí, kde v prvej budú teoreticky vymedzené jednotlivé analytické prístupy, a následne v druhej budú testované s využitím reálnych historických dát. Pre empirické testovanie bol vybraný menový pár USDJPY, z dôvodu významného podielu amerického doláru a japonského jenu na svetovom obchode a objemu transakcií na menovom trhu, ale aj nedávnych netradičných zásahov vlád a centrálnych bánk daných ekonomík, ktoré mali významný dopad na vývoj menového kurzu. V závere práce budú dané poznatky vyhodnotené a zistíme aj, ktorá analýza priniesla najlepšie výsledky.
Vedoucí práce: Jiří Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses