Vyhlazení Lidic proměny historické paměti po roce 1990 - Kulková, Tereza; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Petřík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá československých domácím a zahraničním odbojem včetně atentátu na Reinharda Heydricha, formami nacistické perzekuce vůči českým obyvatelům, vyhlazením Lidic, ohlasy na lidickou tragédii a vývojem Lidic a Památníku Lidice od poválečných let až do současnosti. V práci je také poukázáno na to, jak komunistická strana využívala za dob socialismu Lidice nejen ke své propagandě, ale i k propagandě Sovětského svazu a to až do převratu v roce 1989, kdy se zájem o Lidice, které byly veřejností považovány za jeden ze symbolů komunismu, prakticky vytratil. Hlavní část práce je věnována vývoji Památníku od převratu v roce 1989 až do současnosti. Pomocí dotazníku bylo zjišťováno, jak je lidická tragédie zapsána v podvědomí veřejnosti.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses