Transparentní financování politiky? Financování politických stran v České republice - Dítětová, Adéla; Vymětal, Petr; Kučera, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na financování devíti českých politických stran a hnutí v letech 2009-2014. Hlavním cílem práce je odhalit hlavní zdroje příjmů českých politických stran a hnutí. Analýza příjmů a výdajů politických stran a hnutí hledá odpověď na otázku: Jaké jsou nejdůležitější zdroje a struktura příjmů a výdajů u vybraných politických stran a hnutí ve sledovaném období? První část práce, která je více teoretická, se zabývá politickými stranami a jejich významu ve společnosti od jejich vzniku až po současnost. Ve druhé části jsou uvedeny způsoby financování politických stran a hnutí v ČR. V poslední části práce lze nalézt analýzu příjmů a výdajů jednotlivých politických stran, ale také komparaci těchto dat mezi vybranými stranami.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses