Marketingová strategie společnosti Automobili Lamborghini S.p.A. - Kouřilová, Nela; Chylíková, Hana, 1953-; Novák, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce je zpracována na téma marketingové strategie společnosti Automobili Lamborghini S.p.A. V práci se zaměřuji na jeden z nejužších segmentů trhu vůbec, a tedy na luxusní sportovní vozy, mezi které Lamborghini dozajista patří. Luxusní sportovní vozy jsou tak vyhraněný segment trhu, že musíme z marketingového hlediska zohlednit odlišnosti a specifikace, se kterými je nutné kalkulovat při vytváření strategie. Proto jsem si za cíl práce dala analýzu marketingové strategie společnosti za pomocí situační analýzy, díky které případně navrhnu vylepšení do budoucnosti. V první části se zaměřím na teorii jednotlivých složek marketingové strategie. Rozeberu zde podrobně marketingový plán, z kterého pak v praktické části použiji na značku Lamborghini situační analýzu. V druhé části popíši působení společnosti Lamborghini, její hlavní milníky v historii, společně s její rolí na světovém trhu. Provedu zde výše zmíněnou situační analýzu, která obsahuje externí, interní analýzu a její výstup pomocí SWOT. Díky výstupům z analýz zhodnotím marketingovou strategii značky a případně navrhnu její zlepšení.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses