Ukazatele investic veřejného sektoru a zadávání veřejných zakázek - Zemánková, Aneta; Pavel, Jan, 1978-; Dufek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o investicích veřejného sektoru a veřejných zakázkách. Hlavním cílem práce je pomocí korelační analýzy zhodnotit míru korelace investic dle různých datových zdrojů za období let 2007-2013. Použitými datovými zdroji jsou národní účetnictví, soustava veřejných rozpočtů, Informační systém o veřejných zakázkách a Český statistický úřad, zde se jedná především o data týkající se stavebnictví a bytů. Práce je členěna do tří kapitol, první z nich popisuje sektor vládních institucí z pohledu jednotlivých datových zdrojů. V druhé kapitole jsou položeny teoretické základy a vyložena potřebná terminologie pro praktickou část. Poslední kapitola je již věnována praktické části, ta sestává především z korelační analýzy a grafické analýzy zjištěných výsledků.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses