Progresivistické hnutí a jeho vliv na současnost případ odvolávání politiků (recall) - Konicarová, Karolína (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá progresivistickým hnutím ve Spojených státech amerických a jeho vlivem na americkou současnost. V první části práce jsou představeny jednotlivé změny iniciované progresivisty, především v ekonomice, politice a sociální oblasti. Další dvě části jsou zaměřeny na proměny v přímé demokracii a jejich aktuální podobu, zejména pak proces odvolávání, který je zkoumán na příkladu odvolání kalifornského guvernéra v roce 2003.