Progresivistické hnutí a jeho vliv na současnost případ odvolávání politiků (recall) - Konicarová, Karolína; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vaníčková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá progresivistickým hnutím ve Spojených státech amerických a jeho vlivem na americkou současnost. V první části práce jsou představeny jednotlivé změny iniciované progresivisty, především v ekonomice, politice a sociální oblasti. Další dvě části jsou zaměřeny na proměny v přímé demokracii a jejich aktuální podobu, zejména pak proces odvolávání, který je zkoumán na příkladu odvolání kalifornského guvernéra v roce 2003.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses