Směnka v podnikové praxi ČR - Šíma, Michael (2015)
Cílem této práce je popsat možnosti použití směnky v české podnikové praxi a nastínit její výhody a nevýhody, a to ze dvou úhlů pohledu, právního a ekonomického. Práce také popisuje proces vydání konkrétní směnky a snaží se upozornit na nejčastější chyby spojené s tímto procesem. Následně je provedena kalkulace nákladů spojených s procesem vymáhání směnky a stanovena hranice, od které se směnku vyplatí vymáhat, resp. bránit se proti směnečnému platebnímu rozkazu.