Směnka v podnikové praxi ČR - Šíma, Michael; Bobek, Michal; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této práce je popsat možnosti použití směnky v české podnikové praxi a nastínit její výhody a nevýhody, a to ze dvou úhlů pohledu, právního a ekonomického. Práce také popisuje proces vydání konkrétní směnky a snaží se upozornit na nejčastější chyby spojené s tímto procesem. Následně je provedena kalkulace nákladů spojených s procesem vymáhání směnky a stanovena hranice, od které se směnku vyplatí vymáhat, resp. bránit se proti směnečnému platebnímu rozkazu.
Vedoucí práce: Michal Bobek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses