Ekonomická činnost neziskových subketů z pohledu DPH - Kovalová, Daniela (2015)
Bakalářská práce zkoumá problémy, které mohou vznikat při definici základních pojmů v rámci zákona o DPH u neziskových subjektů. První kapitola je věnována popisu problematických pojmů v rámci DPH u neziskového sektoru. V druhé kapitole je analyzován aktuální rozsudek na téma ekonomické činnosti a úplaty, který probíhá v České republice mezi správcem daně a Českým rozhlasem. Vzhledem k tomu, že spor zatím není rozhodnut, poslední kapitola se věnuje analýze možných rozhodnutí, která mají zcela opačný dopad na výpočet koeficientu krátícího nárok na odpočet DPH.