Ekonomická činnost neziskových subketů z pohledu DPH - Kovalová, Daniela; Zídková, Hana; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce zkoumá problémy, které mohou vznikat při definici základních pojmů v rámci zákona o DPH u neziskových subjektů. První kapitola je věnována popisu problematických pojmů v rámci DPH u neziskového sektoru. V druhé kapitole je analyzován aktuální rozsudek na téma ekonomické činnosti a úplaty, který probíhá v České republice mezi správcem daně a Českým rozhlasem. Vzhledem k tomu, že spor zatím není rozhodnut, poslední kapitola se věnuje analýze možných rozhodnutí, která mají zcela opačný dopad na výpočet koeficientu krátícího nárok na odpočet DPH.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses