Komparace logistického systému dvou mezinárodních výrobních firem - Šesták, Jan; Jirsák, Petr; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce má za cíl hloubkově analyzovat logistické procesy ve dvou mezinárodních firmách, které se zaměřují na výrobu produktů pro automobilový průmysl. Pozornost bude věnována všem logistickým procesům, kterými musí zboží projít, aby se z něj stal hotový produkt sloužící konečnému zákazníkovi či odběrateli. Pozornost tedy bude věnována importu zboží do výrobního závodu, procesu zaskladnění, přesunu na výrobní linku a poté všem operacím, které zboží připraví na export odběrateli. Práce využívá detailních informací, které se autorovi podařilo získat při několika návštěvách obou výrobních firem. Byly využity hloubkové rozhovory se zaměstnanci či řídícími pracovníky obou firem, kteří autorovi detailně popsali logistické procesy, které se v jejich závodech odehrávají. V první části práce dochází k analýze oborových specifik výrobní firmy Automotive Lighting. Následuje detailní popis a komentář k logistickým aktivitám prováděným v rámci této firmy. Stejná struktura je využita pro popis činností ve druhé analyzované výrobní společnosti MORAVIA Stamping. V závěru práce jsou navrhnuta opatření, která by mohla zefektivnit logistický proces v obou firmách, současně s tím je věnován prostor pro okomentování nových trendů v oblasti logistiky.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses