Hospodaření podle rozpočtu na příkladu obce Průhonice - Tesaříková, Barbora (2015)
Práce je zaměřena na hospodaření nižších územních samosprávných celků -- obcí. V této souvislosti vymezuje postavení obce v rámci veřejného sektoru, popisuje pravidla hospodaření s peněžními prostředky a majetkem. Vymezuje výdaje a příjmy obcí, a to jak daňové, tak nedaňové včetně transferů a přijatých dotací. Druhá část se práce se zabývá obecním rozpočtem, zejména jeho sestavováním, změnami a tříděním ve formě, jakou vyžaduje zákon. Tato teoretická základna je pak východiskem pro analýzu hospodaření obce Průhonice v letech 2010 -- 2014. Praktická část je orientována především na významné položky příjmů a výdajů, sleduje oblasti, do kterých obec nejvíce investuje a také vývoj těchto investic v časovém horizontu pěti let.