Hospodaření podle rozpočtu na příkladu obce Průhonice - Tesaříková, Barbora; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce je zaměřena na hospodaření nižších územních samosprávných celků -- obcí. V této souvislosti vymezuje postavení obce v rámci veřejného sektoru, popisuje pravidla hospodaření s peněžními prostředky a majetkem. Vymezuje výdaje a příjmy obcí, a to jak daňové, tak nedaňové včetně transferů a přijatých dotací. Druhá část se práce se zabývá obecním rozpočtem, zejména jeho sestavováním, změnami a tříděním ve formě, jakou vyžaduje zákon. Tato teoretická základna je pak východiskem pro analýzu hospodaření obce Průhonice v letech 2010 -- 2014. Praktická část je orientována především na významné položky příjmů a výdajů, sleduje oblasti, do kterých obec nejvíce investuje a také vývoj těchto investic v časovém horizontu pěti let.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses