Finanční analýza a finanční plán JUTA a. s. - Boučková, Barbora; Marek, Petr; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce je zpracovat finanční analýzu společnosti JUTA a. s. v období let 2008-2013 a nastínit její krátkodobý finanční plán pro rok následující. Práce se skládá ze tří částí. První část popisuje metodiku, vymezuje jednotlivé postupy sloužící k ohodnocení finanční situace podniku. Druhá část se zabývá samotnou finanční analýzou. Vypočtené hodnoty poměrových ukazatelů jsou porovnávány s průměrnými hodnotami v příslušném odvětví zveřejněnými Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR včetně spider grafu. Dále na zjištěná data společnosti jsou aplikovány bankrotní a bonitní modely. SWOT analýza se zaměřuje na identifikaci silných a slabých stránek společnosti, jejich hrozeb a příležitostí. V závěru práce je nastíněn finanční plán pro rok 2014, který obsahuje plánovaný výkaz zisku a ztráty a plánovanou rozvahu.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses