Zátěžové testy bank - Mannová, Veronika (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžových testů a podrobněji analyzuje jejich výsledky v České republice i Evropské unii. V první části jsou popsány změny v evropském dohledovém systému v reakci na finanční krizi, které ovlivnily vývoj zátěžových testů. Práce obsahuje také proces zátěžového testování, vývoj metodologie a současnou metodologii zátěžových testů. Druhá část analyzuje nejdříve výsledky celoevropských zátěžových testů. Jsou zde popsány zdokonalení oproti předchozím testům, scénáře, dopady zátěže na kapitál a vliv úvěrového rizika. Práce dále obsahuje výsledky dvou zátěžových testů ČNB zveřejněných v roce 2014 a s nimi i podrobný popis aplikovaných scénářů a dopadů zátěže na bankovní sektor.