Zátěžové testy bank - Mannová, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžových testů a podrobněji analyzuje jejich výsledky v České republice i Evropské unii. V první části jsou popsány změny v evropském dohledovém systému v reakci na finanční krizi, které ovlivnily vývoj zátěžových testů. Práce obsahuje také proces zátěžového testování, vývoj metodologie a současnou metodologii zátěžových testů. Druhá část analyzuje nejdříve výsledky celoevropských zátěžových testů. Jsou zde popsány zdokonalení oproti předchozím testům, scénáře, dopady zátěže na kapitál a vliv úvěrového rizika. Práce dále obsahuje výsledky dvou zátěžových testů ČNB zveřejněných v roce 2014 a s nimi i podrobný popis aplikovaných scénářů a dopadů zátěže na bankovní sektor.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses