Nepřímá a přímá podpora sportovních aktivit v ČR v letech 2009-2013 - Soukupová, Veronika; Maaytová, Alena; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit systém financování sportu v České republice, provést komparativní analýzu vývoje příjmů ze státních rozpočtů ve vybraných zemích a navrhnout doporučení, která povedou ke zvýšení efektivnosti českého systému podpory sportu ze strany státu. Práce se skládá z teoretické části přibližující sport jako veřejný statek a formy přímé a nepřímé podpory sportovních aktivit. Praktická část je zaměřena na analýzu příjmů Českého svazu biatlonu a Slovenského zväzu biatlonu ze státních rozpočtů jak v celkové výši, tak v přepočtu na jeden biatlonový klub. Vyčísleny jsou také dotace českému biatlonu od Českého olympijského výboru.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses