Splňuje eurozóna Kenenovo kritérium optimální měnové oblasti v kontextu struktury exportu? - Salfický, Rudolf; Šíma, Ondřej; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení zda se Evropská měnová unie tvoří tzv. optimální měnovou unii a zda splňuje její tři hlavní kritéria. Toto srovnání bude prováděno na základě pozorování trhu výrobků na pěti vybraných zemích, kde bude posuzován podíl a struktura jejich exportu. Za čtyři země budou vybráni reprezentativní členové EMU a pátá země bude vybrána ze zemí, které již o přestupu na euro uvažovaly, ale po úvaze de facto založené na teorii optimálních měnových oblastí od tohoto kroku ustoupily.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses