Finanční analýza vybrané leasingové společnosti a její srovnání s konkurencí - Skala, Martin (2015)
Práce je rozdělena do dvou částí. Metodická část se věnuje charakteristice leasingu, vymezení leasingového odvětví a výběru metod finanční analýzy vhodných pro leasingové společnosti. Analytická část se zabývá samotnou finanční analýzou vybrané leasingové společnosti a následným porovnáním s odvětvovými hodnotami. Hlavní cílem práce je prostřednictvím finanční analýzy popsat a analyzovat specifika leasingových společností. V závěru jsou zhodnoceny cíle práce a interpretovány její závěry.