Dopad zvýšení daňového zvýhodnění - Popová, Barbora (2015)
Práce se zabývá rodinnou politikou v 5 evropských zemích. Především je zaměřena na situaci v České republice a na dopad vzniku slevy na školku a zvýšení slevy na dani na druhé a třetí dítě,které přinesla novela zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. První dvě kapitoly pojednávají o rodinné politice ve Švédsku, Německu, Velké Británii, Itálii a České republice. Následně jsou v třetí části mé práce tyto systémy rodinné politiky porovnány. V praktické části je srovnáno zdanění určitých typů poplatníků při různých úrovních průměrné mzdy před a po zavedení novely zákona.