Dopad zvýšení daňového zvýhodnění - Popová, Barbora; Slintáková, Barbora; Kozubíková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá rodinnou politikou v 5 evropských zemích. Především je zaměřena na situaci v České republice a na dopad vzniku slevy na školku a zvýšení slevy na dani na druhé a třetí dítě,které přinesla novela zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. První dvě kapitoly pojednávají o rodinné politice ve Švédsku, Německu, Velké Británii, Itálii a České republice. Následně jsou v třetí části mé práce tyto systémy rodinné politiky porovnány. V praktické části je srovnáno zdanění určitých typů poplatníků při různých úrovních průměrné mzdy před a po zavedení novely zákona.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses