Komparace finančního řízení a hospodaření profesionálních a spolkových sportovních klubů - Přibylová, Anna (2015)
Diplomová práce porovnává činnost spolkových sportovních klubů a profesionálních sportovních klubů. Věnuje se požadavkům, které je potřeba splnit při založení sportovního klubu a dále povinnostem kladeným na sportovní kluby, zejména vedení účetnictví a daňové problematice. Pojednává také o hospodaření sportovních klubů, finančním řízení a rozpočtování. Druhá část práce představuje zástupce obou typů sportovních klubů a předkládá jejich finanční analýzy a analýzy rozpočtů. Poslední kapitola nabízí návrhy na zlepšení v činnosti obou sportovních klubů.