Dopad Basel III na český bankovní sektor - Benešová, Tina; Teplý, Petr, 1977-; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu regulace bankovnictví se zaměřením na nový regulatorní rámec Basel III, resp. jeho transpozici CRD IV v rámci EU. Hlavním cílem práce je zjistit dopad těchto pravidel na český bankovní sektor. První část práce je věnována teorii regulace a hlavním požadavkům Basel III. Druhou část práce tvoří empirická analýza dopadových studií, které na globální úrovni vypracovává Basilejský výbor a na evropské úrovni EBA. Na základě zhodnocení hlavních kapitálových a likviditních ukazatelů je poté hodnocen dopad na české banky. Výsledky ukazují, že český bankovní sektor je zdravý, a regulace by neměla mít významný dopad na činnost bank.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses