Vertikální integrace podniků - přínosy a negativa - Čermáková, Blanka; Buus, Tomáš, 1977-; Krabec, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá představením a důkladným rozborem aspektů strategie stlačování marží z pohledu zneužívání dominantního postavení na trhu ze strany vertikálně integrovaného subjektu. Pro snazší rozbor a pochopení této problematiky práce představuje pojmový aparát nutný pro správnou kategorizaci, definici a pochopení základních předpokladů strategie. Rozsáhle se věnuje právnímu pojetí této strategie jak z pohledu práva českého, tak z pohledu práva Evropské unie. Ve své praktické části se snaží přiblížit tuto problematiku v souvislosti s odvětvím telekomunikací, kde jej lze v posledních letech v praxi pozorovat nejvíce. Zároveň přibližuje doporučení pro ex-ante testování v návaznosti na aktuální doporučení Evropské komise, navazující na dynamických technologický rozvoj v tomto odvětví.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses