Finanční analýza Pivovaru Svijany, a. s. - Bajerová, Kristýna; Menčlová, Barbora; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce je provedení finanční analýzy Pivovaru Svijany, a. s. v letech 2009 -- 2013 a srovnání pivovaru s ostatními podniky v odvětví. Bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části. V metodické části jsou vysvětleny jednotlivé pojmy a ukazatele, které jsou následně použity a okomentovány v praktické části. Mezi použité nástroje finanční analýzy patří horizontální a vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů, predikce finanční tísně a mezipodnikové srovnání. Následuje stručná charakteristika trhu a představení společnosti. Praktická část obsahuje finanční analýzu včetně porovnání poměrových ukazatelů s odvětvovými průměry. V závěru práce jsou shrnuty veškeré poznatky z provedené analýzy a vyvozeny náležité závěry.
Vedoucí práce: Barbora Menčlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses