Finanční analýza podniku Pivovar HOLBA, a. s. - Trunečková, Eva (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu podniku Pivovar HOLBA, a. s. Práce popisuje několik metod určování finanční síly a stability podniku. Všechny vybrané metody využívají pro svou analýzu množství finančních ukazatelů. Tyto metody jsou následně aplikovány na vybraný podnik a hodnotí tak jeho finanční situaci v příslušných oblastech. Za pomoci bankrotních a bonitních modelů také dochází ke zhodnocení celkového finančního zdraví. Na závěr je provedena stručná finanční analýza vybraných konkurenčních společností umožňující mezipodnikové srovnání na trhu.