Finanční analýza podniku Klein & Blažek spol. s r. o. - Šoukalová, Marie (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá metodikou finanční analýzy, kde vysvětluje výpočet a podstatu jednotlivých ukazatelů a modelů. Následně je tato metodická část ukázána v praxi na firmě Klein & Blažek spol. s r. o. Dojde ke zhodnocení finančního zdraví a pomocí SWOT analýzy bude nastoleno doporučení pro budoucí vývoj společnosti. V závěru práce autorka srovná vypočítaná data s konkurenčními podniky, které jsou hlavními rivaly firmy Klein & Blažek spol. s r. o., a s odvětvím, do něhož tato společnost spadá.