Právo stavby - Kučerová, Ilona (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou práva stavby, která se v souvislosti s rekodifikací občanského zákoníku opět objevila v českém řádu. Hlavním cílem práce je popsat právní, účetní a daňové souvislosti. Současně práce upozorňuje na změny, které vyplývají z nových úprav právních předpisů. Teoretické poznatky tvoří základ pro řešení příkladů z praxe. Část je zaměřená na daňovou problematiku a poukazuje na skutečnosti kdy je právo stavby od daně osvobozeno a kdy není.