Právo stavby - Kučerová, Ilona; Pelák, Jiří, 1977-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou práva stavby, která se v souvislosti s rekodifikací občanského zákoníku opět objevila v českém řádu. Hlavním cílem práce je popsat právní, účetní a daňové souvislosti. Současně práce upozorňuje na změny, které vyplývají z nových úprav právních předpisů. Teoretické poznatky tvoří základ pro řešení příkladů z praxe. Část je zaměřená na daňovou problematiku a poukazuje na skutečnosti kdy je právo stavby od daně osvobozeno a kdy není.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses