Hodnocení znalostí daní u vybraných skupin - Kracík, Josef; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením daňové gramotnosti u vybraných skupin obyvatel. Obsah práce se dělí na obecnou a praktickou část, kde obecnou část představuje především definování důležitých pojmů zkoumaných v praktické části. Patří mezi ně pojmy funkční, finanční a daňová gramotnost. Dále jsou v práci uvedeny některé z významnějších mezinárodních srovnávacích průzkumů funkční i finanční gramotnosti, kterých se Česká republika v poslední době účastnila. Cílem praktické části je získat data pomocí dotazníkového šetření a zjistit, na jaké úrovni se pohybuje daňová gramotnost a znalosti daně z příjmů fyzických osob u studentů prvního a třetího ročníku studujících obor Zdanění a daňová politika v rámci bakalářského programu na Vysoké škole ekonomické v Praze.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses