Zdanění motorových vozidel v EU - Vedral, Jan; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá zdaněním motorových vozidel v Evropské unii. V práci jsou popsány daně a poplatky zatěžující motorová vozidla v jednotlivých členských zemích, proces jejich harmonizace uvnitř EU a jejich mezistátní porovnání. Evropská unie v rámci své daňové politiky, která by měla vést k postupnému sbližování daňových systémů členských zemí, upravuje většinu daní a poplatků týkajících se motorových vozidel pomocí legislativních prostředků. Přesto mají členské země EU v oblasti zdanění motorových vozidel stále příliš mnoho prostoru pro různou konstrukci daní, díky čemuž se daně zatěžující motorová vozidla v jednotlivých zemích EU nadále a často významně liší.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses