Význam daně z nemovitosti v zemích EU - Hubka, Lukáš (2015)
Tato práce se zabývá poměrem daně z nemovitých věcí daně na celkovém zdanění a jeho vývoji v období mezi roky 2000 až 2012. Soustředí se na daň z nemovitých věcí v České republice s následnou komparací jejího podílu na celkovém zdanění s ostatními členskými zeměmi Evropské unie a jejich souhrnnými zprůměrovanými hodnotami za pomoci popisné statistiky. Práce využívá sekundárních dat z databáze Eurostat, která jsou následně zpracována a graficky zobrazena za pomoci statistického programu R. Pomocí těchto grafů práce znázorní, že se Česká republika v průběhu období drží mezi zeměmi s nejnižším významem této daně na celkových daňových výnosech, přičemž se jeho vývoj po většinu sledovaných let drží trendu nastaveného zprůměrovanými hodnotami členských zemí Evropské unie.