Initial Public Offering v ČR a ve světě - Jakoubek, Marek; Janičíková, Monika; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce se zabývá primární emisí akcií neboli tzv. IPO. V úvodní části se zaměřuje na IPO z obecného hlediska a přibližuje i jiné důležité pojmy s IPO či pojmy obecně spojené s finančními trhy. Dále jsou zde uvedena fakta ohledně IPO v České republice a konkrétní příklady primárních emisí v ČR a v zahraničí. Příklady primárních emisí byly vybrány z nejdůležitějších trhů světa a pokud možno tak, aby byly něčím zajímavé či aktuální. Následně je práce soustředěna na zhodnocení situace v různých částech světa. Komparace je založena například na počtu procesů IPO na vybraných trzích, na celkové hodnotě těchto emisí nebo na průměrném stáří firem a snaží se tím poukázat na aktuální rozložení a popularitu tohoto procesu ve světě. Srovnání ukazuje vývoj za několik posledních let a částečně odhaluje současné trendy týkající se IPO.
Vedoucí práce: Monika Janičíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses