Systémy měnových kurzů vybraných asijských zemí - Tran, Ngan; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této práce je zhodnocení systémů měnových kurzů a jejich volby z hlediska rozvoje ekonomik tří vybraných států JV Asie, a to Thajska, Korejské republiky a Vietnamu v časovém období 1999-2014. Při rozboru zemí jsem se zaměřila na ekonomické indikátory, které měly vliv na rozhodnutí se pro dané systémy měnového kurzu. Práce se dělí na Úvod, ve kterém je podrobně rozčleněna struktura práce. Ve druhé kapitole je měnový kurz uveden jako ekonomická veličina. V třetí kapitole se práce zaměří na transitivnost období zemí, objasnění klasifikace de jure a de facto, důvody ústící v přechod k jinému systému měnového kurzu. Dále jsou zde identifikovány faktory ovlivňující výběr daného systému a klady a zápory po jeho aplikaci. Ve čtvrté kapitole se práce uchýlí k podrobné analýze vývoje indikátorů, kvůli kterým země podstupují rozhodnutí o dalším ekonomickém dění. V závěru je zhodnocení současného stavu systémů měnových kurzů jednotlivých zemí, vymezení jejich stanovených cílů a případných nebezpečí, kterým by se měly země vyhnout.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses