Analýza investiční náročnosti podniků pro účely oceňování - Petráž, Martin; Maříková, Pavla, 1965-; Menčlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této diplomové práce je analýza investiční náročnosti ve vazbě na výši investic do dlouhodobého majetku a tempo růstu tržeb. Na základě výsledků analýzy stanovit orientační výši koeficientů platných pro různé skupiny podniků v rámci vybraných odvětví, které by byly použitelné v ocenění podniku při prognózování stavu dlouhodobého majetku. Dále doporučit, který koeficient je vhodnější použít. A také posoudit, zda desetiletá časová řada je dostačující pro použití koeficientů investiční náročnosti nebo zda se výsledky při delší časové řadě výrazněji mění. V úvodní části diplomové práce je řečeno pro jaké účely se v oceňování podniků využívá analýza investiční náročnosti. V další části je vymezena metodika analýzy investiční náročnosti. Na tuto část již navazuje první dílčí analýza za použití dat z databáze Amadeus. Dále následuje druhá dílčí analýza, tentokrát za použití dat z databáze Magnus. Tyto dvě analýzy jsou dále vzájemně srovnány. V poslední části diplomové práce jsou shrnuty závěry a doporučení z provedené analýzy investiční náročnosti.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses