Zdroje krytí potřeb osob v postproduktivním věku - Dobrynina, Valeriya; Radová, Jarmila; Michalíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce na téma "Zdroje krytí potřeb osob v postproduktivním věku" se zabývá problémem finančního zabezpečení na stáří. Jejím cílem je porovnat současné stavy důchodových systémů v České republice a v Ruské federaci. Nejprve se jedná o teoretický výklad obou důchodových systémů včetně nejnovějších změn od roku 2015. V analytické části práce je uveden rozbor základních demografických a ekonomických indikátorů ovlivňujících důchodové systémy. Tyto souvislostí jsou následně doplněny shrnutím postojů českých a ruských občanů ke kvalitě života v postproduktivním věku. Na základě této analýzy bylo konstatováno, že poskytovaný státem starobní důchod v současné době stačí jenom na pokrytí základních potřeb seniorů. Pro slušnou životní úroveň po odchodu do důchodu by se obyvatelstvo mělo postarat samo a začít se zajímat o zdroje svého financování ve stáří co nejdříve.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses