Poistné podvody - Lešková, Michaela (2015)
Táto bakalárska práca rozoberá problematiku poistných podvodov. V teoretickej časti som vymedzila charakteristiku poistného podvodu, venujem sa ich klasifikácii, ktorú následne rozoberám a dopĺňam o páchanie poistných podvodov v rámci poistných produktov životného a neživotného poistenia. Určité skupiny poistných produktov som znázornila aj graficky, čo tvorí prechod do praktickej časti. V nej som sa zamerala hlavne na vnímanie podvodov medzi spotrebiteľmi, čo som vypracovala ako prieskum pomocou dotazníku, ktorý som následne zanalyzovala a vyhodnotila jeho výsledky. Ďalej som venovala svoju pozornosť možným preventívnym opatreniam v oblasti poistných podvodov a na záver popisujem najaktuálnejšie a čo najúčinnejšie možnosti, ako sa dá proti ním brániť a aké prostriedky v tomto boji môžeme využiť.