Odhad významu švarcsystému ve vybraných ekonomických sektorech v České republice - Vašková, Veronika; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce se zabývá odhadem významu švarcsystému ve vybraných ekonomických sektorech v České republice. Švarcsystémem je označovaná nelegální práce v případě zastřeného pracovně právního vztahu. Cílem práce je odhadnout absolutní potenciální daňové inkaso, které z důvodu švarcsystému není vybráno. Při odhadu se vychází ze zjednodušeného modelu, na základě kterého je odhadnut počet osob provozující švarcsystém. První kapitola stručně vymezuje švarcsystém a pojmy s ním související. Ve druhé je porovnán počet sebezaměstnaných osob v České republice a ve vybraných zemích Evropské unie podle odvětví a jsou vybrána ta odvětví, která se vyznačují neobvykle vysokým počtem sebezaměstnaných. Třetí kapitola je věnována vybraným odvětvím, pro které je odhadnuto potenciální daňové inkaso.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses