Strategická analýza stavebního průmyslu - Vybíralová, Alena; Šnajberg, Oxana; Janičíková, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou stavebního průmyslu. Jejím cílem je zhodnotit celkovou atraktivitu odvětví, sumarizovat faktory, které působí na jeho vnější a vnitřní okolí, a následně provést prognózu vývoje tržeb do budoucna. V první části práce je popsána metodika jednotlivých kroků sestavení strategické analýzy. Druhá část obsahuje obecný úvod a základní charakteristiky stavebnictví, PEST analýzu, Porterovu analýzu konkurenčních sil a prognózu vývoje tržeb v letech 2014-2016 sestavenou na základě regresní analýzy.
Vedoucí práce: Oxana Šnajberg
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses