Importní celní proces z pohledu dovozu zboží do ČR - Kafka, Václav (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá importním procesem a celním řízením z pohledu spediční firmy. Primárním cílem této práce je detailní popis celního procesu vybrané mezinárodní korporace v České republice. V metodické části je obecně definován význam cla a popsáno celní řízení a celní režimy. Analytická část práce je zaměřena na popis importního procesu celního oddělení spediční firmy, který je podpořen interními daty a statistikou Českého statistického úřadu o mezinárodním obchodu. Závěr analytické části je věnován návrhu na zjednodušení importního procesu.