Importní celní proces z pohledu dovozu zboží do ČR - Kafka, Václav; Vítek, Leoš, 1970-; Martínková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá importním procesem a celním řízením z pohledu spediční firmy. Primárním cílem této práce je detailní popis celního procesu vybrané mezinárodní korporace v České republice. V metodické části je obecně definován význam cla a popsáno celní řízení a celní režimy. Analytická část práce je zaměřena na popis importního procesu celního oddělení spediční firmy, který je podpořen interními daty a statistikou Českého statistického úřadu o mezinárodním obchodu. Závěr analytické části je věnován návrhu na zjednodušení importního procesu.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses