Financování vysoké školy v ČR - případová studie - Matulová, Andrea (2015)
Bakalářská práce se zabývá financováním vysokých škol v České republice, především vysokých škol veřejných. Jejím cílem je v první řadě popsat současný systém financování vysokých škol a poté v praktické části prozkoumat a zhodnotit jednotlivé možnosti finanční spoluúčasti studentů veřejných vysokých škol, které by tím zajistily chybějící peněžní prostředky a přispěly tak ke zvýšení kvality českého vysokoškolského systému vzdělávání. Tyto možnosti jsou aplikovány na hospodaření konkrétní veřejné vysoké školy, a to Vysoké školy ekonomické v Praze.